Fotótárlat

2024.05.01. 19:46

Számítógépes grafikákból nyílt kiállítás

A Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület fotótárlatot szervezett a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában Zoe & Phos – Barabás Ferenc Computer Design Kiállítása címmel.

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

A hétfő este tartott vernisszázson Marius Crețu, a Szakszervezetek Művelődési Házának igazgatója, majd Mészáros Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület elnöke köszöntötte az érdeklődőket.

Varga Bernadette-nek, az egyesület kreatív vezetőjének a gondolatait magyarul Illés Andrea, románul Viktor József olvasták fel. „(...) Sok témát fel tudnák hozni példának, hogy mi mindent lehet belelátni ezekbe az alkotásokba. A fények harcát, a színek kavalkádját, olyan kompozíciókat, amiben a fény, és az élet maga van összhangban, szimbiózisban, vagy éppen harcban a sötétséggel és a halállal. (...) Végül is mi mindent tud meglátni az emberi szem, agy, és leginkább a lélek egy alkotásban? Mindent, amit a művész sugallni akart, és mindent, amit a néző látni akar. Ettől olyan csodálatos a művészet, mely teret ad a filozófiának, a fantáziának, a reális alapoknak és a képzeletnek” – hangzott el többek közt.

 

A nemrég hetvenedik születésnapját ünneplő, Békéscsabáról érkezett Barabás Ferenc azt mondta: a kilencvenes évek közepén kezdett el komputergrafikával foglalkozni, s azóta folyamatosan próbálja csiszolni a tudását. Az alkotásait a saját élete ihlette, a szemműtétje, egy-egy másik sorozat pedig az élet keletkezéséről, illetve a dimenziók játékáról szól.

A rendezvényen fellépett Keresztes István, a Stevie Ker váradi rockbanda frontembere, énekese. Az időszakos kiállítás május 12-ig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában