Könyvbemutató

2024.05.04. 14:16

Szőcs Géza összegyűjtött verseit mutatják be Nagyváradon

Szőcs Géza Összegyűjtött versek című kötetét (Helikon kiadó) mutatja be a Festum Varadinum vendégeként Korpa Tamás és Balázs Imre József vasárnap, május 5-én 17 órától a nagyváradi Léda-házban.

Sajtóanyag

Ahogyan a versbéli albatrosz disznóbőr kofferekkel, fehér pótszárnyakkal és sós viharkabáttal landol a székelykocsárdi vasútállomáson, olyan váratlansággal, elbűvölő védtelenséggel tűnt föl Szőcs Géza a magyar irodalomban. Már indulása, majd első kötetei is valóságos paradigmaváltást jelentettek. Hatása messze túlterjedt a költői iskolákon, műhelyeken és az országhatárokon. Költészete úgy folytat végeérhetetlen, véresen komoly párbeszédet a sokszálú hagyománnyal, hogy közben sosem engedi elfelejtetni a líra zavarba ejtő, (nyelv)játékos, az esetlegességeknek és keresetlen összehangzásoknak is engedő természetét. Versei, akár a forró (író)asztallapon pattogó jéghideg eperszemek, minden ízükben az alakuló, átváltozó nyelvet elevenítik meg. Egy másik életben talán Fabergé-tojás készítő ékszerésznek születik. Természetesen - hozzá illő módon - dinoszaurusztojást szerszámozott volna fel. A mi életünkben költő lett, most pedig kézbe vehetjük összegyűjtött verseit. - Korpa Tamás

Időpont és helyszín: május 5., vasárnap, 17 óra, Léda-ház

A kötet szerkesztőjével, Balázs Imre Józseffel Korpa Tamás beszélget.
A kötet megvásárolható a helyszínen.
A belépés díjtalan. Sok szeretettel várunk mindenkit!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában