Úszás

2024.05.01. 17:20

Egy ezüst és egy bronz a Nagyváradi Egyetem úszóitól

Szakács Dávid
A Nagyváradi Egyetem két évtizedes kihagyás után visszatért a medencébe, és részt vett az idei Országos Egyetemi Úszó Bajnokságon, melynek Bákó adott otthont. A váradiak nyolc sportolóval szálltak vízbe a megmérettetésen, ahol kitűnő teljesítményt nyújtva két éremmel térhettek haza Alföldi Boglárka és Insinna Tommaso révén. Alföldi a második helyen zárt a női 100 méteres gyorsúszás viadalán, míg Tommaso harmadik lett a férfiaknál 
szintén 100 méter gyorson. A 19 éves úszó az Egyetem SK felnőtt vízilabdacsapatának is tagja. A női 100 méteres hátúszás döntőjében a harmadik éremhez is közel volt az egyetemi alakulat, ám Kiss Boglárka centikkel lemaradva, a negyedik pozícióba beérve lemaradt a dobogó alsó fokáról. A nagyváradi diákok a 4x50-es gyorsváltó fináléjában is érdekeltek voltak, ahol végül hetedikként értek célba. Az Egyetem SK keretének további tagjai: Pop Otilia, Rikk Dávid, Țifrea Dragoş, Țîrle Florin és Tudor Barbur.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában