Fórum

2024.04.25. 16:50

A keresztény értékrendet szorgalmazzák a női döntéshozók

Fórumot szerveztek a Kárpát-medencei magyar női közéleti vezetők számára április 18-19-én Kassán – ez volt az egyik témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet csütörtök délben tartott az RMDSZ nagyváradi székházában Biró Rozália, a Nőszervezet országos elnöke, parlamenti képviselő, az EPP'W vezetője.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Felidézte, hogy 2017-ben ő volt a kezdeményezője ennek a találkozás-sorozatnak, melynek célja a közösségépítés, a tapasztalatcsere, az együtt gondolkodás, és akkor Várad szolgált helyszínül. Az idei összejövetel háziasszonya Gergely-Papp Adrianna, a felvidéki Magyar Szövetség Nőtagozatának elnöke, Debrőd polgármestere volt. A tanácskozás végén egy közös állásfoglalást fogadtak el a résztvevők, melyben hangsúlyozták, hogy család- és emberközpontú európai döntéshozó testületekre van szükségünk egy élhető, európai holnapért, és ennek megvalósításáért arra kérnek mindenkit, hogy mindenképpen vegyenek részt a júniusi európai parlamenti választásokon. „Közösen, együtt gondolkodva egy keresztény értékrendre épülő, erős, megkerülhetetlen magyar képviseletért dolgozunk. Biztonságban és békében akarjuk felnevelni gyermekeinket, ezért a család intézménye elismertségének növelését kiemelten fontosnak tartjuk, illetve fejtjük ki közösségépítő tevékenységünket. Női közéleti szereplőként szorgalmazzuk a biztonság és a béke megteremtését, az erre irányuló párbeszéd mihamarabbi létrejöttét, és a szétszakított családok egyesítését. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk közösségünk tagjaiban az erős magyar képviselet fontosságát a döntéshozatal minden szintjén, hogy beleszólásunk legyen a bennünket érintő döntésekbe” – fogalmaztak az aláírók.
E héten szerdán pedig az Európai Néppárt Nőszervezetének (EPP-W) online kollokviumát tartották. Ezen szintén felmerült, hogy a kereszténydemokrata értékekre alapozva kell odafigyelni az emberek igényeire, feloldva a távolságot az Európai Unió döntéshozó szervei és az állampolgárok közt annak érdekében, „hogy a Néppárt valóban a nép érdekeit képviselje”. Ugyanakkor erőfeszítésekre van szükség azért, hogy ismét béke legyen, hangsúlyozta Biró Rozália. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában