Családias

2024.05.02. 18:03

Horgász- és főzőversenyt tartottak Hegyközszentimrén

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Bihar megyei RMDSZ Hegyközszentimrén a Nagy fogás horgászversenyt.

Szőke Ferenc

 A verseny idei társszervezői a Berettyó Menti Vadász és Horgász Egyesület, valamint Szalárd önkormányzata volt. Nagyszerű, baráti és családias hangulat jellemezte a rendezvényt. A horgászversennyel egy időben főző- és kártyajátékverseny is zajlott, a gyerekeket pedig arcfestők és ugrálóvárak várták. A táj és a tó szépsége már csak a „hab volt a tortán”. Idén a szokásosnál is többen jelentkeztek a versenyekre, melynek oka az előbbiek jó híre és a kedvező időjárás lehetett. Az Érmellék, a Berettyó-vidék és a Hegyköz valamennyi RMDSZ-szervezete képviseltette magát. A program már reggel 7 órakor elkezdődött a regisztrációval és a horgászok helyfoglalásával. A főzőverseny 9.30-kor kezdődött, a zsűrizést 13.30–14.30 között végezték, mely után eredményt hirdettek. A horgászás esetében a kifogott hal mennyiségét és a legnagyobb halat kifogókat díjazták. Sporthorgászásról volt szó, ami azt jelenti, hogy a halakat mérlegelés után visszaengedték a tóba. Az RMDSZ részéről a reggeli órákban Cseke Attila megyei elnök, megyeitanácselnök-jelölt is megtisztelte jelenlétével az eseményt, Szabó Ödön ügyvezető elnök pedig mindvégig ott maradt. „Nekünk, magyaroknak fontos, hogy az egész heti munka után hétvégén családi, baráti körben pihenjünk, kapcsolódjunk ki” – fogalmazott Cseke Attila. 

 

A versenyek eredményét mindegyik esetben szakavatott zsűri bírálta el és ítélte oda a megfelelő jutalmat. A bográcsokban főtt finom ételekből mindenkinek jutott. A csapatokat kivétel nélkül elkísérte polgár- vagy alpolgármesterük, valamint az önkormányzati képviselők. Margitta város csapatának gerincét a Margittai Ifjak Körének tagjai alkották, hozzájuk csatlakozott Demián Zsolt alpolgármester, polgármesterjelölt is. A díjakat Szabó Ödön, Kiss Sándor-Elek és Nagy Miklós, Szalárd község polgármestere adta át a nyerteseknek. A legjobbak oklevelet, kupát és egy-egy üveg pezsgőt kaptak. A horgászverseny első díját a várasfenesi csapat (Fazakas–Kuby páros) nyerte meg 12,36 kilogramm kifogott hallal, második a szalárdi csapat (Szebeni Sebastian, Szebeni Cristian) lett 9,20, a harmadik pedig az élesdi csapat (Árva Attila, Fekete László) 7,28 kilogramm hallal. A legnagyobb halat, 2,40 kilogramm súllyal a margittai csapat (Orbán Attila, Fóris Elek) fogta ki. 

A főzőverseny első helyezettje az érkeserűi csapat és a Serban család lett, második a szentjobbi és a micskei, harmadik pedig az érbogyoszlói és az érolaszi csapat. Értékelő beszédet Nagy Miklós és Szabó Ödön mondott. Utóbbi kiemelte, hogy a „nagy fogás” ma megtörtént, de az igazi nagy fogás az lesz, ha minden településen kifogják a RMDSZ jelöltjei a polgármesteri székeket, illetve a legtöbb tanácsosi helyet, hogy legyen elég erő tovább képviselni közösségünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában