Labdarúgás

2024.05.04. 14:39

Bihar FC: a hajrában érett góllá a fölény

A 6. fordulót rendezték péntek délután a III. Liga 8. csoportjának felsőházi rájátszásában, az éllovas Bihar FC az Újpécsi CSC gárdáját fogadta a Bodola Gyula Stadionban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Mivel már négy fordulóval a rájátszás vége előtt bebiztosította első helyét, várható volt, hogy a váradi csapat nem fog hasonló lendülettel játszani, mint a bajnokság eddigi mérkőzésein. Bár a hátralévő 4 fordulóban bőven lenne lehetősége a kísérletezésre, meglepetésre Florin Farcaş vezetőedző nem változtatott a piros-kékek alapcsapatán.

A papírformának megfelelően a Bihar FC végig elsöprő fölényben játszott a találkozón, de a tizenhatos környékén nem talált megoldásokat az újpécsiek jól tömörülő védelmének feltörésére. Az első félidőben Calugher, majd Chitaș választott rossz megoldást nagy helyzetben, a félidőt pedig utóbbi 15 méterről leadott kapáslövése zárta, de a labda a keresztléc fölé szállt.

Az 54. percben Ricardo Farcaș szabálytalanul állította meg Fandelt, a megítélt büntetőből Giuricici a bal kapufát találta el, így Pânzariu, a nagyváradiak kapusa folytathatta az elmúlt öt fordulóban elért remek sorozatát: a Kolozsvári CFR-től kölcsönbe érkezett hálóőr már 450 perce nem kapott gólt a bajnokságban.

A védelmi megingást követően ismét a hazai csapat vette át a játék irányítását, a csereként beállt Hosu, majd Preklet szerezhetett volna gólt, de az újpécsiek védelme állta a sarat. A 81. percben végül megtört a jég, Chitaș szögletét Farcaș 6 méterről fejelte a hálóba (1–0).

A Bihar FC 19. győzelmét aratta a bajnokságban, május 7-én, kedden 18 órától újabb mérkőzéssel készülhet az osztályozóra a Bodola Gyula Stadionban, ezúttal a Buziásfürdői Phoenix ellen.

JEGYZŐKÖNYV

Bihar FC – Újpécsi CSC 1–0 (0–0).

G.: Ricardo Farcaș (80.)

Bihar FC: M. Pânzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, Gagyi K. – R. Farcaş, V. Calugher (S. Ciocan, 61.) – A. Gîdea (L. Ioviță, 90.), F. Chitaş (B. Vasile, 82.), A. Vînău (A. Moga, 46.), S. Jurj (M. Hosu, 46.). Vezetőedző: Florin Farcaş

Újpécs: M. Braşoveanu – M. Rosenblum (F. Dobie, 75.), I. Mera, O. Buză (O. Radu, 62), A. Gania, M. Giuricici (S. Sporin, 75.), A. Ignea, D. Bud (E. Amariei, 85.), C. Ureche, I. Fandel, M. Enciu (R. Țurcaș, 85.). Vezetőedző: Robert Frușa

Vezette: Adelin Pavel (Osica de Jos) – Doru Zamfir (Szlatina) és Kopriva Zsolt (Nagykároly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában