ERDON Helyi hírek

2008.03.20. 14:32

Aláírták a hitelszerződést

<p><B>Nagyvárad-</B>Mihai Groza polgármester és Pascal Becker, a Dexia Kommunalkredit Bank Rt. alelnöke csütörtökön 26.350.000 euró értékű hitelszerződést írtak alá.</p>

Mint ismert, a pénzügyi intézetet közbeszerzési eljárás alapján választották ki, és a nagyváradi Polgármesteri Hivatal által felvett 13 éves futamidejű hitel tíz Siemens típusú új villamos beszerzésére lesz fordítva.

Mihai Groza  fontosnak vélte kihangsúlyozni, hogy a villamosok beszerzése csupán egy kezdeti fázisa a helyi tömegközlekedés modernizációs tervének, melynek megvalósítása érdekében a továbbiakban a Regionális Operatív Program keretében strukturális alapokat is lehívnak majd. Pascal Becker szerint a mostani tranzakció fontos mozzanat a bank életében, hiszen csupán a kezdeti lépését jelenti egy olyan partnerkapcsolatnak, mely megitélésében hosszú távon is gyümölcsöző lesz a város és a bank között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!