ERDON Helyi hírek

2008.11.11. 15:34

Nagyszabású Mikulás buli

<p>Szatmár megye - Alig több mint egy hónappal a nagy sikert aratott, Halloween party után, újabb több száz embert megmozgató akcióra készül Kiss Zita, a nagykárolyi művelődési ház referense.</p>

Nemcsak a gyerekeket nyűgözte le, de a felnőttek számára is látványosak voltak, azok az elemek, amelyekkel Károlyi kastély nagy termét díszítették, a hetekkel ezelőtt megrendezett Halloween partyn. A művelődési ház munkatársai egy héten keresztül készítették a bábokat, a szellemeket és a töklámpásokat, melyekkel a bulihoz kapcsolódó hangulat megteremtése volt a céljuk.

Szükség van a mesékre

Kiss Zita referenst az eseménnyel kapcsolatosan, jövőbeli terveiről is kérdeztük. Mint mondta, december 6-án Mikulás bulit szervez, az Emlékmű előtti téren. „A Halloween buli sikere alapján úgy gondolom, a gyerekek és a fiatalok ki van éhezve az ilyesfajta programokra. Ezért szeretnénk, ha a Mikulás buli is hasonlóan nagy sikerű és látványos lenne, mint a másik esemény volt.”- mondta.

Nagy titkokat nem akart elárulni, annyi bizonyos, hogy a Mikulás buli is eseménydús lesz. Amint az a Halloween buliból kiderült, a gyerekeknek szükségük van a mesevilág figuráira, hogy megelevenedjenek előttük a mesékből ismert alakok. Ezt az irányelvet szem előtt tartva szervezik a decemberi eseményt is. „Több Mikulás lesz a bulin, ők a gyerekek között sétálnak majd és feladataik is lesznek. Nagyon szeretnénk, ha sikerülne megegyeznünk egy román és egy magyar bábszínházzal, hogy egy-egy bábelőadást bemutassanak a gyerekeknek. Terveink között szerepel az is, hogy Nagykároly karácsonyi fényeit akkor kapcsolják fel, mikor a Mikulás buli tart. Erre a feladatra felkértük Kovács Jenő polgármestert, de még nem tudni, hogy sikerül-e elvállalnia.” - tette hozzá Kiss Zita.

Ezen a programon kívül természetesen tovább folytatódnak a már megkezdett feladatok a művelődési házban. Csütörtökön délutánonként a mesedélutánok a gyerekeknek, valamint a gyermekszínjátszás. Ez utóbbira folyamatosan lehet jelentkezni, személyesen a művelődési házban, vagy telefonon, a 0752530076-os számon, a 3-14 év közötti gyerekeknek. A gyermekekkel karácsonyi műsor próbáit kezdték el, hiszen már-már hagyományosnak számít, hogy a gyerekek meglepik családtagjaikat egy karácsonyi műsorszámmal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!