ERDON Helyi hírek

2010.04.07. 16:05

Idén is van Fresh Art

<p>Biahr megye - A nagyváradi valamint a debreceni önkormányzat az idén is meghirdeti a Fresh Art képzőművészeti pályázatot.</p>

Tavaly indította be a két város az Alkotva megváltoztatjuk a világot mottójú képzőművészeti pályázatot, amelyre maximum 35 éves váradi illetve debreceni képzőművészek alkotásait várják azi idén is. Csak debreceni vagy nagyváradi, képzőművész szakos egyetemisták, végzett képzőművészek, vagy valamelyik képzőművészeti egyesület tagjai jelentkezhetnek. A jelentkezési formanyomtatvány a váradiak a www.oradea.ro honlapról tölthető le, melyet a városi művelődési háznál kell benyújtani munkanapokon 10-14 órák között. Magukat az alkotásokat május 3-11 között lehet leadni szintén a művelődési házban. Egy alkotó összesen három munkát küldhet be.

A maximum 100x130 centiméteres pályzamunkák lehetnek grafikák, festmények, fotográfiák, szobrok, kerámiák, üveg- vagy textilmunkák, ezeket júniusban bírálja majd el a zsűri. Összesen négy díjazott lesz: a Nagyvárad díját elnyerő alkotó Debrecenben szervezhet majd önálló kiállítást, a Debreceni önkormányzat nagydíát elnyerő alkotó pedig Nagyváradon, emellett további két, egyenként kétszáz euró jutalmmal járó díjat osztanak majd ki. A szabályzat értelmében az öt tagból álló zsűriben az idén három nagyváradi és két debreceni tag lesz. A zsűri elnöke Aurel Rosu lesz, és Nagyváradot képviseli még a zsüriben Ramona Novicov és Jakobovits Miklós. Egyébiránt a tavalyi győztesek kiállíthatták munkáikat a római és a londoni magyar kulturális intézetben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!