ERDON Helyi hírek

2010.10.05. 16:49

Figyeljünk oda mit iszunk

<p>Szatmár megye - Augusztus 2. és szeptember 24. között a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai szénsavas üdítőitalokat, valamint gyümölcsleveket, nektárokat ellenőriztek — mondta el sajtótájékoztatóján a felügyelőség vezetője, Valentin Breban.</p>

Az ellenőrzés során főként a termékek minőségét, azok csomagolásával, tárolásával kapcsolatos körülményeket vettek górcső alá. Megyénkben  20 forgalmazót, 2 termelőt, 3 szállítót és 15 üzletet ellenőriztek. A vizsgálatok során Nagykárolyban és Ugocsakomlóson 20, illetve 30 liter üdítőt találtak forgalomban, melyek 3 és 60 nap közötti nappal lépték túl a megadott szavatossági időt — az érintett forgalmazók 1000 lejes büntetést kaptak, 48 órán belüli fizetési határidővel.

Emellett néhány faluban nem voltak látható helyen kitéve a termékek árai, vagy rossz körülmények között voltak tárolva — kint a szabadban, a tűző napon —, utóbbiért 1500 lejes büntetést róttak ki a fogyasztóvédők. Az ellenőrzés során 8840 liter hűsítőt ideiglenesen, míg 2090 liter üdítőt véglegesen kivontak a forgalomból. Breban elmondta, szeptember 9. és október 4. között a megyei felügyelőséghez összesen 10 panasz érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!