Rajtaütés

3 órája

Hamis növényvédő szert foglaltak le a rendőrök

Forrás: Rendőrség

Rajtaütést szervezett a Bihar megyei rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya szeptember 26-án. Az akció egy olyan eljárás részeként valósult meg, amelyet minősített csempészés, hamisított, vagy az eredetihez nagyon hasonló védjeggyel ellátott termékek forgalmazása miatt indítottak.
Csütörtökön 18 órától a 19-es országúton Biharnál a rendőrök megállítottak egy haszongépjárművet, amit egy 50 éves ukrán állampolgár vezetett. A járműben utasként ült még egy 45 éves ukrán férfi. A tehergépjárművel 1000 liter, valószínűleg hamisított növényvédő szert szállítottak, összesen 3 millió lej értékben. A két személyt bekísérték kihallgatásra, majd 24 órás őrizetbe helyezték, szeptember 27-én pedig az ügyészek kérvényezték a Nagyváradi Bíróságon a két személy 30 napos előzetes letartóztatását. Továbbá lefoglalták a szállításhoz használt kisteherautót, az 1000 liter növényvédő szert, valamint öt mobilterminált. A nyomozást folytatják az ügyben.

Fotó: Rendőrség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!