Értékek

2020.09.08. 18:24

Értékközpontú gondolkodás Biharfélegyházán

Ahhoz, hogy megmaradjunk, az szükségeltetik, hogy mi, magyarok, tudjunk egységesen gondolkodni, tervezni és kivitelezni. A terveink megvannak, és én remélem, hogy ezt a magyar emberek a választáson határozottan pozitívan fogják értékelni – vallja Kelemen Zoltán, az RMDSZ Biharfélegyházi polgármesterjelöltje, aki jelenleg is betölti e tisztséget.

Fotó: A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

„Ahhoz, hogy érzékeltetni tudjam a biharfélegyházi RMDSZ-es csapat terveit, az értékekről szeretnék először beszélni” – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Kelemen Zoltán. Hangsúlyozta: magyar embernek érték volt, most is az, és lesz is a család, az, hogy miként neveljük a gyermekeinket. Ugyanakkor vannak olyan értékek is, melyek a nemzetünkhöz, az iskolákhoz és az egyházhoz kötnek bennünket. Felidézte ezután, hogy tizenhat esztendővel ezelőtt kezdte el az egykori hajdútelepülésnek a fejlesztését azon mottó által vezérelve, hogy aki nem képes a saját tulajdonát törvényesen fejleszteni, az nem lesz képes a közösségért se tenni.

Arról számolt be, hogy nagyon sok minden történt az elmúlt több mint másfél évtizedben Félegyházán, mely projektek lezárultak, vagy éppen folyamatban van a befejezésük. Jelenleg is aszfaltoznak a községközpontban, így mindenütt lesz modern útburkolat, valamint víz- és szennyvízcsatornák lettek letéve. Sajnos csődöt mondott a cég, ezért a szennyvizüket a pelbárthidai szennyvíztisztítóba kell „átvigyék”, de működni fog náluk is a rendszer – ez csak idő kérdése. A vízellátás jól üzemel, és azon dolgoztak az idén, hogy legyen két új kútjuk (Félegyházán, valamint Vajdán), melyek az üzembe helyezésükkor a víz minőségén fognak javítani.

Közben látványos és kevésbé szembetűnő felújítási munkálatok zajlanak. Minden településen renoválni szeretnék a kultúrházakat – megvan rá a nyertes pályázat és a pénz, „de sajnos kicsit nehéz a kivitelezőkkel”. A közösség szerint a községnek szüksége van a földgáz bevezetésére, ezért folynak a tervezési munkálatok, és lesz földgáz Félegyházán, el fogják juttatni minden egyes ezt igénylő családhoz, háztartáshoz. Sőt, azok a gazdasági egységek, amelyek Félegyháza területén működnek, és megélhetést biztosítanak a helyieknek, reményeik szerint hamarosan szintén rácsatlakozhatnak a földgázhálózatra – ígérte az elöljáró. Fejlesztik Paptamási felé a szennyvízhálózatot, és megtudtuk azt is, hogy Szalárd község (Hodos) irányába van még egy út, melyet szeretnének jó minőségűen járhatóvá tenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában