Műsor

2024.01.25. 16:25

Margittán vendégszerepelt a Motolla Énekegyüttes

A magyar kultúra hete programsorozat részeként január 23-án az RMDSZ meghívására érkezett Margittára a nagyváradi Motolla Énekegyüttes.

Szőke Ferenc

Műsorukat a művelődési ház konferenciatermében mutatták be, szépszámú közönség előtt. Elsőként Szűcs Lenke a margittai RMDSZ-Nőszervezet elnöke köszöntötte röviden a vendégeket, majd átadta a szót Demián Zsolt alpolgármesternek, a helyi RMDSZ elnökének. „A mai esemény záróeseménye az idei kulturális hétnek és nagy öröm számomra, hogy ilyen szépszámú közönség van jelen, még nagyobb öröm, hogy sok a gyerek. Ugyanez volt jellemző a gálaműsorra is. A gyerekek részvétele a garancia arra, hogy kultúránkat megőrizzük a jövő számára” – hangsúlyozta. Kiemelt köszönetet mondott a nőszervezetnek, a program szervezéséért és köszönetet mondott a többi szervezetnek is, akik hozzájárultak a kulturális hét sikeréhez. 

A köszöntő után a Motolla Énekegyüttes vezetője Brugós Anikó tanárnő dióhéjban bemutatta az énekegyüttest. Az együttes 2018-ban alakult meg a Francisc Hubic Zeneiskola magyar népdalénekes diákjaival, Brugós Anikó vezetésével. Az együttest a mindenkori diákok alkotják, de vannak visszatérő vendégeik is. Ezúttal négy diák jött el a tanárukkal: Bacsó Ágnes, Bacsó Eszter, Herman Róza, Darabont Réka. „Nagy a népdalkincsünk tárháza és mindig bőven van mibe válogatni. Nagy örömmel tanítom a fiatalságnak, és reményeim szerint ők majd tovább tanítják” – mondta Brugós Anikó. Mindegyik diák énekelt népdalt, vagy balladát, és a tanáruk is. Műsoruk nagy tetszést váltott ki. A közönség vastapssal jutalmazta előadásukat. Meglepetést is tartogattak a közönség számára, mivel kinyomtatva hozták magukkal nemzetünk himnuszait, vagy himnuszként értékelt zenei műveket: Tebenned bíztunk, Este a székelyeknél, Székely himnusz, Csángó himnusz, Magyar himnusz. Arra kérték a közönséget énekeljék velük együtt. Azt is felajánlották, hogy megtanítják a közönséget a dallamokra. Erre csak a Csángó himnusz esetében volt szükség. Rövid idő alatt ennél is „megfogta a hangot” a közönség és az énekegyüttes vezetésével sikerült elénekelni. Tartalmas, jól összerakott műsor volt, mely méltóan zárta a kulturális hetet. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában