Ünnep

2024.09.10. 18:05

Családi napot tartottak Diószegen

Múlt szombaton rendezték meg az I. Bihardiószegi Családi Napot, melynek nyitányaként a helyi református egyházközség fiataljainak színpadi műsorát tekinthették meg a résztvevők.

Fotó: Mészáros Márta

D. Mészáros Elek 

A fiatalok modern egyházzenéjük révén könnyen utat találtak korosztályuk tagjaihoz, hogy aztán a későbbiek során a felnőttek kórusa értékhordozó dallamokkal tegyen vallást hitről, nemzet iránti szeretetről. Hosszú lócák sorjáztak a színpad előtt, hisz ez a nap minden korosztály ünnepe volt, így aki megfáradt ülve nézhette a színpadi történéseket. Az aprócska gyermekek viháncoltak, rögtönzött játszótér, légvár keltette az örömöt.
Közben a színpad körül sorjáztak az események. Az ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplőket elsőként Mados Attila polgármester köszöntötte. Az elöljáró örömét fejezte ki afölött, hogy egy olyan közösséget vezethet, amelyet nyugodt szívvel egy nagy „családként” definiálhat. „Ebbe a családba beletartoznak a vidámsággal teli gyermekek csakúgy, mint a fél évszázados házassági évfordulójukat ünneplők. Önökre nézve jó érzés tölt el látva a sugárzó boldogságot az arcokon. Nemcsak létünket köszönhetjük a ma itt ünneplőknek, hanem azt is, hogy örök etalonként példát mutatnak szétzilált világunkban. Olyan sarokkövek, amelyre bizton építeni lehet a megmaradásunkat” – fogalmazott Mados Attila. A polgármester szavai után Bara László református esperes igei alapokra építve mondandóját köszöntötte az ünnepelteket.

Fótó: Mészáros Márta

A sárgarigó népies elnevezését magára öltő Aranymálinkó Néptánccsoport (Szabó Melinda irányítása alatt, Jenei Tibor művészeti vezető segédletével) megalakulása óta eltelt idő elég volt arra, hogy immár a határon túl is kiérdemeljék a közönség tapsát. Közben gondoskodtak az utánpótlásról is, életre hívták a Pirinkó Málinkó Néptánccsoportot. A két csoport ezúttal szatmári és rábaközi táncokat láttatott a nagyérdeművel. Lucaciu Hajnal tanár készítette fel a helyi iskola roma tanulóit, akik táncelődással örvendeztették meg a közönséget. Ioana Ardelean kiváló énekhanggal tolmácsolt román népdalokat. A Cristian Seghedi és Gabriela Antal irányításával két éve életre hívott Zestrea Diosigului Néptánccsoport táncosaik produkciója mellett Oana Bortiș énekest is megszólaltatták. Később színpadra lépett az Odyssey Mazsorettcsoport is, amely mostanra több rangos elismerés birtokosa. A településen se szeri se száma a tehetségeknek. Ennek ékes bizonyítéka a Daróczi Alexandra vezette Lets Dance Group. 

Fotó: Fótó: Mészáros Márta

Bár a nap elsősorban a helyi közösségről a helyieknek szólt, kakukktojásként a székelyhídi Tini Dance Center is szárnyalhatott a színpadon, azt követően pedig Trupata koncertjére hangolódott a közönség. A későbbiek folyamán Seres Imi mulatós dallamokkal szórakoztatott, de fellépett Hegedűs Szabolcs, valamint a Diószegi Mulatósok is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában