Nyitány

2024.07.14. 19:23

Meglepetéssel kezdődött a Szuperliga új idénye

Szakács Dávid

A Konstancai Farul – Sloboziai Unirea mérkőzéssel indult útjára pénteken a román labdarúgó-bajnokság 2024-25-ös szezonja. A másodosztály bajnokaként történelme során először feljutó Unirea nem kisebb meglepetésre 1–0-ra legyőzte Gheorghe Hagi alakulatát Florin Purece találatával. A szombati játéknapon a Sepsi OSK is megkezdte szereplését a pontvadászatban hazai környezetben a Jászvásári Politehnicával szemben. Bernd Storck kezdőjében Varga Kevin is helyett kapott. Az első negyedóra eseménytelenül telt, ám ezt követően a Sepsi egy magasabb szintre kapcsolt, és Cosmin Matei révén a 23. percben megszerezte a vezetést (1–0). A folytatásban veszélyesebbé vált a Jászvásár, az egyenlítés viszont elmaradt, így a háromszékiek győzelemmel mutatkoztak be. A FCSB otthon fogadta a Kolozsvári Universitatea együttesét. A címvédő már az első félidőben dűlőre akarta vinni a meccset, több nagy helyzetet is kialakított, de a kolozsváriak litván hálóőre, Edvinas Gertmonas állta a sarat. A térfélcserét követően azonban a fővárosiak megtörték a jeget, miután az 51. percben Alexandru Musi góljával előnybe kerültek (1–0). Az Universitatea nem hagyta annyiban, és öt perccel később egalizált Dan Nistor büntetőjével (1–1). A hátralevő félórában az eredmény változatlan maradt, a bukarestiek meg kellett elégedjenek az egy ponttal. 

A Bukaresti Rapid az Aradi UTA vendégeként lépett pályára az első fordulóban. A Rapid már a 23. percben betalált a hazaiak hálójába Christopher Braun révén (0–1). Az aradiak a második játékrész közepén kiegyenlítettek George Cîmpanu góljával (1–1), a rendes játékidő utolsó előtti percében pedig a vezetést is megszerezték, ám egy gól előtti szabálytalanság miatt érvénytelenítették a találatukat, így maradt a pontosztozkodás. A Hermannstadt gól nélküli döntetlent játszott a Krajovai Universitatea ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában