Igazságszolgáltatás

2021.12.13. 15:34

A PSD elnöke Laura Vicol mentelmi jogának a felfüggesztésére szavaz

Forrás: gds.ro

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn kijelentette, ha az ügyészségnek bizonyítéka van Laura Vicol szociáldemokrata képviselő ellen, akkor ő a mentelmi jogának felfüggesztése mellett fog szavazni.

Marcel Ciolacut arra kérték az újságírók, hogy kommentálja azokat az információkat, amelyek szerint a képviselőház jogi szakbizottásának elnöke kapcsolatban állt bizonyos alvilági figurákkal.

"Tartóztassák le. Ha az ügyész uraknak vannak erre bizonyítékaik, tartóztassák le azonnal. Én a mentelmi jogának felfüggesztése mellett fogok szavazni" - válaszolta a PSD elnöke.

Arra a felvetésre, miszerint Laura Vicol nem támogatja az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészség (SIJJ) felszámolását, Ciolacu leszögezte: maga is elmondta korábban, hogy nem szeretné megszüntetni a SIIJ-t. Szerinte keresni kell egy másik intézményt, amelyi átveszi a különleges ügyészség feladatkörét. A kérdésről a PSD frakciójában fognak dönteni - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában