Felmérés

2024.05.17. 11:26

A nyers adatok szerint a gépjárművek kereskedelmi forgalma 1 százalékkal nőtt az első negyedévben

Illusztráció

Agerpres

A gépjárművek és motorkerékpárok nagy- és kiskereskedelmének, karbantartásának és javításának forgalma a nyers adatok 0,9 százalékkal nőtt az első negyedévben 2023 azonos időszakához képest - derül ki az Országos Statisztikai Intézet pénteken közzétett adataiból.
Ezek szerint a motorkerékpárok, a kapcsolódó alkatrészek és tartozékok kereskedelmének, valamint motorkerékpárok karbantartása és javítása forgalmának bővülése 21,6 százalékos volt. A gépjárműalkatrészek és tartozékok kereskedelme 9,1 százalékkal, a gépjárműveké 1 százalékkal bővült éves összevetésben az első negyedévben, ezzel szemben a gépjármű-karbantartás és -javítás forgalma 19,9 százalékkal csökkent.
A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gépjárművek és motorkerékpárok nagy- és kiskereskedelmének, karbantartásának és javításának forgalma 1,3 százalékkal nőtt az első három hónapban 2023 azonos időszakához képest.
Márciusban februárhoz képest a nyers adatok szerint a gépjárművek és motorkerékpárok nagy- és kiskereskedelmének, karbantartásának és javításának forgalma 6,9 százalékkal nőtt, ami a gépjármű-karbantartás és -javítás 15,5 százalékos, a gépjárműalkatrészek és -tartozékok kereskedelmének 6,5 százalékos és a gépjármű-kereskedelem 6 százalékos növekedésének köszönhető. Ezzel szemben a motorkerékpárok, a kapcsolódó alkatrészek és tartozékok kereskedelme, illetve a motorkerékpárok karbantartásának és javításának forgalma 0,6 százalékkal csökkent.
Havi összevetésben a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gépjárművek és motorkerékpárok nagy- és kiskereskedelmének, karbantartásának és javításának forgalma 3,1 százalékkal csökkent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában