INS

2024.05.17. 10:08

Az ipari vállalatok üzleti forgalma 3,3 százalékkal nőtt az első negyedévben

Illusztráció

Agerpres

Az ipari vállalatok üzleti forgalma nominálisan 3,3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a feldolgozóipar 4,6 százalékos növekedésének köszönhetően - közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet.
Az adatok szerint a kitermelőipar forgalma 24,3 százalékkal csökkent.
Ágazati bontásban a tőkejavak termelésének forgalma 9,1 százalékkal, az energiaiparé 6,6 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkek iparáé 3,1 százalékkal, a napi fogyasztási cikkek iparáé 0,4 százalékkal nőtt. A köztes termékek iparának forgalma 1,6 százalékkal csökkent.
Havi összevetésben az ipar teljes forgalma nominálisan 6,9 százalékkal nőtt márciusban, a feldolgozóipar forgalmának 7,1 százalékos és kitermelőipar forgalmának 1,6 százalékos növekedésének köszönhetően.
Ágazati bontásban havi összevetésben a tartós fogyasztási cikkek iparának forgalma 7,7 százalékkal, az energiaiparé 7,6 százalékkal, a napi fogyasztási cikkek iparáé 6,9 százalékkal, a tőkejavak termeléséé 6,9 százalékkal, míg a köztes javak iparáé 6,5 százalékkal nőtt márciusban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában