Tervek

2024.06.13. 12:21

Többéves programot indít a kormány a váminfrastruktúra korszerűsítésére és fejlesztésére

Illusztráció

Agerpres

Egymilliárd lejt készül fordítani a kormány a váminfrastruktúra korszerűsítésére és fejlesztésére 2030-ig - jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu.
A kormányülés elején a miniszterelnök elmondta, hogy a többéves program magában foglalja egy röntgenképelemző központ létrehozását a vámhatóság keretében, amelyben valós időben követhetők és utólag is elemezhetők a határátkelőhelyeken vizsgált szállítmányokról készült digitális felvételek. Emellett a fejlesztési program keretében interoperábilissá teszik a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) és a határrendészet vámrendszerét. Mindezeknek a beruházásoknak köszönhetően Ciolacu szerint a vámhatóság hatékonyabban tud majd fellépni a csalás, az adócsalás, a csempészet és a kábítószer-kereskedelem ellen.
A többéves fejlesztési programot csütörtöki ülésén hagyja jóvá a kormány.
Az ülésen a miniszterelnök bejelentette a pénzügyminisztérium és alárendelt intézményeinek - köztük az Országos Adóhatóságnak - az átszervezését is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában