Megbeszélés

2024.07.01. 11:13

Lasconi: a törvényt tiszteletben kell tartani és a választásokat a ciklusvégi időpontban kell megtartani

Fotó: Agerpres

Agerpres

Elena Lasconi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke közölte a kormány képviselőivel folytatott konzultáció után, hogy a beszélgetésen ismét hangot adott az USR álláspontjának, miszerint a választásokat a ciklusvégi időpontban kell megtartani.
"Nem hinném, hogy volt értelme ennek a párbeszédnek, ha ők már megegyeztek egymás között, de úgy látszik, demokráciásdit játszanak. Kiderül majd, hogy csak mímelték-e a konzultációt. Mi határozottak voltunk, akárcsak korábbi nyilatkozataink során: a törvényt tiszteletben kell tartani és a választásokat a ciklusvégi időpontban kell megtartani" - mondta Lasconi.
Marcel Ciolacu kormányfő pénteken közölte, hogy konzultációt kezdeményez a többi párttal a választások időpontjáról, mert nem egy koalíció, hanem Románia kormányát vezeti, amelyet nem rendelhet alá pártérdekeknek. A tárgyalások ma és kedden zajlanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában