Mentőakció

2024.08.25. 14:03

Frissítve| Megtalálták a Máramarosi-havasokban az ukrán férfit, helikoptert vetnek be a megmentésére

Illusztráció

Forrás: Facebook/Salvamont Maramures

Agerpres

Frissítés:

A hegyimentők megtalálták a Máramarosi-havasokban a román hatóságoktól segítséget kérő ukrán férfit – tájékoztatott vasárnap délután a Máramaros megyei Salvamont vezetője. Dan Benga tájékoztatása szerint a hegyimentők és a határrendészek egy nehezen megközelíthető sziklán fedezték fel a 25 éves férfit. A hegyimentők egy darabon hordágyon viszik lefelé a hegyről, majd egy SMURD-helikopter veszi át a kimerült és leromlott egészségügyi állapotban levő férfit, aki saját bevallása szerint már harmadik napja a hegyen alszik, de vasárnapig nem hívta az 112-t, mert attól félt, visszaküldik Ukrajnába. Mivel a gyalogos mentőakció a nehéz terepviszonyok miatt akár 12–16 órát is eltartana, a hegyimentők helikopter bevetését kérték. A SMURD marosvásárhelyi bázisáról küld gépet.


Korábban írtuk:

Segítséget kért a román hatóságoktól egy ukrán állampolgár, aki a Máramarosi-havasokban lépte át a román határt – számolt be vasárnap a Máramaros megyei Salvamont vezetője.

Dan Benga tájékoztatása szerint a hegyimentők és a határrendészek egy-egy csapata egy férfi keresésére indult, aki az 112-es segélyhívószámon kért segítséget. Bevallása szerint már több napja a hegyen van élelem nélkül. A végkimerülés állapotában van, és képtelen tovább haladni a nehéz terepen.

A mentőcsapatok a Criva-patak környékén keresik az ukrán férfit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában