Támadás

2024.08.07. 11:55

Megsebesített a medve egy juhászt Maros megyében

Illusztráció

Agerpres

Megsebesített a medve egy juhászt az éjjel a Maros megyei Marosliget (Dumbrava) térségében; a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.
A Maros megyei rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint éjjel 2 óra körül kapták a riasztást, miszerint medve támadt egy férfire. A megjelölt helyszínen egy 47 éves, Beszterce-Naszód megyei férfit találtak, aki a két lábán sérült meg. A férfit kórházba szállították.
A rendőrség tájékoztatta az esetről a helyi hatóságokat, valamint az illetékes vadőrt, és vizsgálatot indított az incidens körülményeinek tisztázására.
A medvetámadáshoz a Maros megyei Salvamont Palotailván szolgálatot teljesítő csapatát is riasztották. A hegyimentő-szolgálat vezetője, Kovács Róbert szerint az áldozat egy juhász, akinek mindkét lábát megharapta a nagyvad.
A marosvásárhelyi rohammentő-szolgálat (SMURD) vezetője, Cristian Boeriu szerint a sérült férfi szerda reggel műtéti beavatkozáson esett át. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában