Takarítás

2024.09.14. 10:32

Tánczos Barna Bethlenszentmiklóson: valamennyi polgára erőfeszítésével lesz tiszta az ország

Tánczos Barna volt környezetvédelmi miniszter jelenlétében a Fehér megyei Szépmezőhoz tartozó Bethlenszentmiklóson már pénteken országos takarítási napot tartottak, összekapcsolva az eseményt a délután megkezdődött Bethlenszentmiklósi Magyar Napokkal.

Forrás: Jövőnk a Szórványban Egyesület/Facebook

Agerpres

Az országos takarítási napot az RMDSZ szenátora kezdeményezte a Lets' Do It Romania! Egyesülettel közösen. Tánczos Barna egy törvénytervezetet is beterjesztett a parlamentbe, amely szerint minden évben szeptember harmadik szombatján takarítási akciókat szerveznek, tudatosítva a felelős hulladékkezelést. Az RMDSZ pénteki közleménye szerint a jogszabályjavaslatot a szenátus már elfogadta, és jelenleg a képviselőház döntésére vár.

A Fehér megyei településen pénteken kezdődtek a 3. Bethlenszentmiklósi Magyar Napok. A helyi Jövőnk a Szórványban Egyesület javaslatára a szépmezői polgármesteri hivatal nyitott volt arra, hogy a településen szeptember harmadik szombatja helyett már szeptember 13-án takarítási napot tartsanak.

Tánczos Barna az AGEPRES-nek elmondta: azért karolta fel a Lets' Do It Romania! Egyesület kezdeményezését, mert úgy gondolja, csak valamennyi polgára erőfeszítésével lesz tiszta az ország. "Nagyon fontos a helyi közösségek mozgósításában döntő szerepet játszó civil szervezetek munkájának támogatása. A bethlenszentmiklósi magyar egyesület (...) partnereket talált helyi hatóságokban, és a községet bevonta egy országos akcióba" – magyarázta a politikus.

Az eseményen Teodor Florin Mărginean szépmezői polgármester köszönetet mondott a volt környezetvédelmi miniszternek a kezdeményezés támogatásáért, valamint a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás felkarolásáért. "Azért loptuk el az országos takarítási program startját a településünkön, hogy megmutassuk, törődünk a közösségünkkel és a környezettel" – nyilatkozta az elöljáró.

Tánczos Barna szenátor és a Lets' Do It Romania! Egyesület hétfőn a bukaresti parlamentben szervezett fotókiállítással hívja fel a figyelmet az országos takarítási nap fontosságára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában