Erőemelő-bajnokság

2024.09.25. 17:26

Erődemonstrációt tartottak a Bihar megyei klubok

Fotó: Crișul SK

Szakács Dávid

Gyulafehérvár adott otthont a múlt hét folyamán a 15. alkalommal megrendezett országos erőemelő-bajnokságnak. Bihar megyét a Nagyváradi Crişul SK, a Lupaş Power Bihorul, a Nagyváradi Kings-do Lions, valamint a Belényesi Bihorul SK képviselte a megmérettetésen. A romániai erőemelés egyik fontos alakja, Florin Ionuţ Lupaş versenyzőként, edzőként, illetve klubelnökként is részt vett a viadalon. Mind a négy egyesület érmekkel tért haza az eseményről. 

A Crişul SK-tól a legsikeresebb az előbb említett Lupaş, valamint az ifjúsági korosztályú Romeo Blage lett négy-négy aranyéremmel. A két sportoló a guggolás, a fekvenyomás, a felhúzás és az összesített kategóriában diadalmaskodott. A belényesieknél az ifjúságiak versenyében induló Flavius Guler nyolc aranyat zsebelt be, dominálva korosztályának összes számát. A Kings-do Lions alakulatánál Szabó József a felnőtteknél első és harmadik, míg a masters korosztályban második pozícióban végzett. A Lupaş Power csapatnál az ifi Roberto Claudiu harmadik helyen zárt guggolásban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!