Lehetőség

2024.04.18. 14:48

Zöldövezetek karbantartására lehet jelentkezni Váradon

A nagyváradi önkormányzat felajánlja a lakosoknak azt a lehetőséget, hogy gondozzák a városban közterületen lévő zöldövezeteket.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Az érdekeltek 1–5 évre érvényes szerződést köthetnek az önkormányzattal arról, hogy saját költségen karban tartják a zöldövezeteket, ezért cserébe kis táblákat helyezhetnek ki az általuk gondozott területre a következő szöveggel: „Acest spațiu verde a fost amenajat și este întreținut de… (Ezt a zöldövezetet gondozza és karban tartja...), majd következik a területet karban tartó magánszemély vagy cég neve. A táblára felhelyezhető a cég logója és elérhetősége is. A tábla mérete 50/100 centiméter, a tartóláb nem lehet magasabb tíz centiméternél a talajszinttől számítva. A polgármesteri hivatal azt írja közleményében, hogy a körforgalmak, kis terek, az út menti zöldövezetek karbantartását vállalhatják át jogi és magánszemélyek.
Jelenleg a következő zöldövezetek karbantartására lehet jelentkezni: a biharpüspöki Remarkt bevásárlóközpont közelében (kb. 2000 nm), a Bihari/Bihorului út és a Drumul Hotarului utca kereszteződésében (kb. 400 nm), a Püspöki/Matei Corvin út és a Suișului utca kereszteződésében (kb. 1300 nm), a Transilvaniei és a Ștefan cel Mare sugárút kereszteződésében (kb. 670 nm), a Dacia sugárút és a Transilvaniei út kereszteződésében (kb. 310 nm) lévő körforgalom, a Kolozsvári út és a Grădinarilor utca kereszteződésében lévő tér (kb. 230 nm), a Simion Ștefan és a Roșiorilor utcák kereszteződésében lévő tér (kb. 275 nm), a Nucetului téren lévő körforgalom (350 nm), a Vitéz/Decebal út és a Sfântul Apostol Andrei utca kereszteződésében lévő körforgalom (kb. 1000 nm), az Unió/Principatelor Unite és a Lovas/Călărașilor utcák kereszteződésében lévő zöldövezetek (kb. 192 nm). Az érdekeltek forduljanak igénylésükkel a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságához a következő e-mail címeken: directia.tehnica@oradea.ro vagy primarie@oradea.ro. Az érdekeltek a váradi polgármesteri hivatallal fognak szerződést kötni a zöldövezetek karbantartásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában