ERDON Helyi hírek

2007.12.21. 11:53

Együtt ünepeltek a kicsik

<p>Szatmárnémeti — Egész napos programot szerveztek a szatmárnémeti 6–os számú óvoda és a Szent Rita Alapítvány. <dia width="850" height="630" alt="Szatmárnémeti 6-os óvoda 2007.12.21"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szatm_rn_meti_6_os__voda_2007_12_21/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szatmárnémeti 6-os óvoda 2007.12.21" /></a></dia></p>

Szerdán, a szatmárnémeti 6–os számú óvodában karácsony tiszteletére karitatív program résztvevői lehettek az ottani óvodás gyermekek. Vendégül látták a Szent Rita Alapítványtól érkező 15 gyermeket, akik egy apáca és néhány ottani önkéntes felvigyázó kíséretében érkeztek. A látogatás alkalmával lehetőségük volt a karácsonyi ünnepek és az azokkal kapcsolatos különleges események jelentőségéről érzéseiket megosztani egymással. A nap végén mind a 15 gyermeket egy kis ünnepi csomaggal lepték meg az ovisok. A szülők, az óvónők és az óvoda részéről ősszegyűlt pénzadományt, valamint segélycsomagokat adományoztak a Szent Rita Alapítványnak.

Az esemény az óvoda demokratikus nevelési programjának része volt, melynek címe „Lélektől-lélekig”, általa az óvoda gyermekei megtanultak lemondani az általuk kedvelt játékokról a szegény gyermekek javára. Megtanulták, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak, adakozzanak, toleránsak legyenek.

Ugyancsak a látogatás napján az előkészítő- és nagycsoportos gyerekek ajándékcsomagokkal és egy csokor karácsonyi dallal köszöntötték a Casa Ana kisegítőiskola tanulóit.

A hét folyamán az óvoda minden csoportja előadta karácsony alkalmából megrendezett kis műsorát és ez alkalomból a Télapó is megajándékozta őket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!