ERDON Helyi hírek

2008.11.18. 17:20

Tabu a drogfogyasztás

<p>Szatmárnémeti - Kedd délben tartotta a Szatmár megyei drogmegelőzési és tanácsadói központ (CPECA) ez évi kiértékelését a Szatmárnémeti Helyi Tanács gyűléstermében.</p>

A központ regionális osztályvezetője, Chereji Gheorghe mellett az együttműködő intézmények képviselői is részt vettek: Taut Liuviu főfelügyelő, Octavian Lazin alprefektus, Kereskényi Gábor alpolgármester. Miután bemutatták az idén indult programokat, Chereji kiemelte, nem tudnak a szatmári drogfogyasztókról pontos számadatokat közölni, mivel megyénkben még mindig igyekeznek elleplezni a drogfogyasztást mind a fogyasztók, mind pedig azok családjai, barátai, ha tudnak is róla. Emiatt sokszor kérik a központban, hogy más városokban kezelhessék őket . Taut Liviu főfelügyelő kiemelte, remélhetőleg a jövőben nemcsak tanácsadás lesz a központban, hanem egy olyan kezelőközpontot is létrehoznak, amely befogadja a leszokás idejére a drogfogyasztókat. Lazin alprefektus támogatásáról biztosította a központot, és kiemelte annak a lépésnek a fontosságát, hogy tevékenységük már nemcsak a drogfogyasztókra, hanem más szenvedélybetegekre — alkohol– és nikotinfüggőkre — is kiterjed.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!