ERDON Helyi hírek

2010.02.26. 12:16

Pilisvörösvári tűzoltók Kiskerekiben

<p>Bihar megye - Pilisvörösvári tűzoltók jártak a napokban Kiskereki községben, hogy felmérjék: mivel tudnák segíteni a helyi önkéntes kollégáikat. Legközelebb már kézzelfogható segítséggel érkeznek.</p>

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk (BN, január.30.), Kiskereki elöljárói úgy próbálnak javítani a község önkéntes tűzoltóinak felszereltségén, hogy ahhoz interneten kerestek partnereket. A felhívásra válaszolt komáromiakat január végén kereste fel az érmellékiek küldöttsége, a napokban pedig utóbbiak pilisvörösvári vendégeket fogadtak. Ez a két magyarországi város válaszolt ugyanis a kereki kérésre.

Tűzoltómúzeum

Mint Nyiri Sándor polgármestertől megtudtuk, Kovács Zsolt és Pfeifer Ferenc, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók vezetői egy korábban betervezett erdélyi látogatásba iktatták a kiskereki kitérőt. Ezen egyelőre csak tájékozódtak a községközpont, illetve a hozzá tartozó érkeserűi és asszonyvásári kollégák felszereltségéről. A tapasztaltakon elcsodálkoztak: ma már múzeumba illő, de használható holmikat találtak. Meg is jegyezték, hogy ezeknek is rendkívül nagy az értékük, éppen régiségük, és használhatóságuk okán. Megígérték, körülnéznek saját házuk táján, mivel tudnának segíteni, de ugyanerre megkérik a kerekiek érdekében németországi és angliai barátaikat is.

Tapasztalatcsere

A kerekiek tapasztalatot is szerezhettek, megtudva, hogy Pilisvörösváron 3 x 6 fő alkotja az önkéntes tűzoltók csoportját, kik közül egy csapat mindig készenlétben van, és nem csak tűzeseteknél, de baleseteknél, és egyéb szükséghelyzeteknél is bevethetőek. A Pest megyei város tűzoltói ígéretük szerint akkor jelentkeznek legközelebb Kiskerekiben, amikor már kézzelfogható segítséggel érkezhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!