ERDON Helyi hírek

2010.04.19. 12:49

Vészriadó gyakorlat

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tudatja a lakossággal, hogy április 22-én, csütörtökön 10-13 óra között vészriadó gyakorlatot tart.</p>

Az akció célja, hogy az önkormányzat ellenőrizze, miként működik a riasztási rendszer katasztrófa- vagy veszélyhelyzet esetén, illetve az állampolgárok ismerik-e a szirénahang jelentését, megfelelőképpen tudnak-e viselkedni. Öt, egyenként 16 másodperces jelzés fog hallatszani, egymást közt 10 másodperces szünetekkel.

A lakosokat arra kérik, hogy természeti csapások, meteorológiai jelenségek okozta sürgösségi helyzetek esetén: szakítsák meg tevékenységeiket és ültessék gyakorlatba a védekezési mechanizmusokat, amennyiben a helyzet úgy kivánja; olyan óvóhelyekre vonuljanak, melyek biztonságot nyújtanak veszély esetén; zárják be az ablakaikat és helyezzék védett helyre azon tárgyaikat, melyeket elfújhat a szél; hallgassák a rádiót, hogy értesülhessenek a fejleményekről. A riasztás végét 2 perces folyamatos szirénahang jelzi, mely után folytatni lehet a megszokott tevékenységet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!