ERDON Helyi hírek

2011.08.05. 20:30

Felgyújtotta magát egy férfi Érmihályfalván

<p>Bihar megye - Egyelőre ismeretlen okból benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát egy férfi pénteken este Érmihályfalván, a Polgármesteri Hivatal előtt. A SMURD gyorsmentői súlyos égési sérülésekkel szállították el.

Bihar megye - Egyelőre ismeretlen okból benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát egy férfi pénteken este Érmihályfalván, a Polgármesteri Hivatal előtt. A SMURD gyorsmentői súlyos égési sérülésekkel szállították el.

Pénteken este, nem sokkal nyolc óra előtt, az érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal előtt benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát egy férfi Érmihályfalván. Szemtanúk elmondása szerint a negyvenes éveiben járó T.Gy. az elöljáróság közelében lévő vendéglátó helyre tért be korábban, és ott egy öngyújtót vásárolt. Erre akkor természetesen még senki nem figyelt fel, csupán akkor kapott jelentőséget, mikor átment a Polgármesteri Hivatallal szembeni oldalra, és megállt a határétkelő irányát mutató tábla mellett. Ott kezdte magát locsolni abból az üdítós pillepalackból, melyben benzint vitt magával. Mint megtudtuk, az arra járók között volt olyan, aki arra gondolt, csupán a meleg miatt önt vizet magára, ám akadt olyan közelebb álló is, aki a folyadék színét látva és szagát megérezve rosszat sejtett, és azonnal reagálva már hívta is a mentőket. (Ha az illető túléli tettét, az nagyban lesz köszönhető ennek a gyors reakciónak.)

Égő fáklyaként

Miután az üdítős flakon tartalmát szinte teljesen magára zúdította, lángra is lobbantotta magát a férfi, aki pár pillanatig helyben álldogált, majd égő fáklyaként egy közeli élelmiszerüzlet elé rohant, onnan pedig átszaladt az utca túloldalára, ahol egy virágüzlet ajtaja előtt esett össze. A szemtanúk szerint mindeközben egyetlen szót sem mondott - ezért egyelőre nem tudni, miért szánta magát tettére, illetve a nyílvánvaló fájdalomnak sem adta jelét. A SMURD-mentők és a tűzoltók is rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, ahol időközben a járókelők oltották el a tüzet az égő testen. Mint megtudtuk, a férfit igen súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!