Szívszorító

2024.05.31. 15:58

Ez volt Tompos Kátya legnépszerűbb dala: megrendítően aktuális minden sora

Tompos Kátya hosszan tartó betegség után ma hajnalban elhunyt. Az egész ország gyászol és hitetlenkedik, hogy csak 41 év jutott neki, vele...

MW

Forrás: Origo

Fotó: Mudra László

41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje. 

A közösségi oldalak megteltek emlékekkel, búcsúzó, gyászoló bejegyzésekkel és kommentekkel. A tragikus hír sokakat megrázott, több ismert ember is búcsúzik a színésznőtől a közösségi oldalán, többek közt Tóth Gabi, Tóth Vera, Ember Márk, Ábel Anita is kifejezte már a gyászát.

Közeli barátja, Hrutka Róbert 

Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban, és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!

– írta Facebook-oldalán a fájdalmas sorokat és Tompos Kátya Holdjárat című dalából is idézett.

A Nemzeti Színház a közösségi oldalán búcsúzott. "Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültünk arról, hogy elhunyt szeretett egykori kollégánk, Tompos Kátya.

Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette. Számtalan emlékezetes előadásban kápráztatott el minket és a közönséget.

Őszinte részvétünket fejezzük ki Kátya családjának és szeretteinek ezekben a nehéz időkben. Emlékét örökké megőrizzük szívünkben. Nyugodjék békében!" - közölte a bejegyzésben a Nemzeti Színház társulata.

Szajki Péter filmrendező és forgatókönyvíró, producer is gyászolja a színésznőt, így búcsúzik tőle: "Vannak az életben felfoghatatlan dolgok... ez egy ilyen... nincsenek is szavaim... Mindent köszönök Neked, amit a közös munkák által kaptam tőled, meg azzal, hogy ismerhettelek! Nyugodj békében, Kátya!"

„Kátya. Egy csoda voltál. Gyönyörűség. Egy zseni. A Jóisten adjon neked örök világosságot és nyugalmat. Örülök, hogy ismerhettelek”

 – írta az Instagramon Szalóki Ági énekesnő.

"Ez most nagyon nagyon nem jó így.....Ennek nem így kellett volna történnie" - írta Nagy Sándor színész. Varga Lili színésznő pedig ezt írta: "Édes Istenem. Nyugodj békében, drága Kátya. Meg vagyok rendülve. A család fájdalmában osztozom." A Junior Prima díjas Gubik Petra színésznő, énekesnő szerint "nem is lehet ilyen posztokat megírni…", azaz nem találja a szavakat a halálhírt hallva.

Lutter Imre magyar versmondó előadóművész Karinthy Frigyes Prológus egy cirkusz-filmhez című versét idézte, és az alábbi szavakkal búcsúzott:

" Neeeeem!!!!! Meghalt Kátya! Ilyenkor az ember elgondolkozik, mennyit is ér egy perc, mit jelent az élet… Egy ilyen csupa szív ember, egy ekkora talentum… Tompos Kátya. Nem hiszem el!

 – írta bejegyzésében.

Közösségi oldalán is üzentek

A színésznő hivatalos Facebook-profilján így írtak róla: "Drága Kátyánk, búcsúzunk tőled.... Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima díjas színésznő, énekesnő a ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.

(...) Még egyszer köszönjük a család nevében, hogy megmutattátok az elmúlt hetekben Kátyának, mennyire szeretitek. Nyugodj békében, sosem fogunk elfelejteni!"

Tompos Kátya operett-musical szakon végzett, a zene gyerekkora óta fontos volt az életében. Legnépszerűbb dalának minden sora fájdalmasan aktuális a gyász perceiben:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!