Kék hírek

2 órája

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Több mint 2600 személyt igazoltattak és 1651 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége szeptember 20–22. között. A hétvégén zajlott 41 rendőri akcióban 532 rendőr, 73 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 2638 személyt igazoltattak, továbbá 1651 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 833 bírságot szabtak ki 377.950 lej értékben. Ezek mellett 42 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 15 a közutakon történt. A bírságok közül 624-et közúti kihágások miatt szabtak ki: 443-at gyorshajtásért, hetet ittas vezetésért, 84-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hetet szabálytalan előzésért és további 84-et egyéb kihágásokért. Kiegészítő intézkedésként 76 jogosítványt és 49 forgalmi engedélyt vettek el.

Ittasan. Egy 25 éves alsókocsobai (Cociuba Mare) férfit állítottak meg a rendőrök szeptember 21-én 8.45 órakor a 792/A megyei úton, Tenkénél. A szondáztatáskor kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,60 mg/l volt. Szintén szombaton 23 óra körül a váradi Lăpușului utcán kaptak el egy 35 éves mezőtelegdi férfit, akinek a légalkoholszintje 0,54 mg/l volt. Aznap reggel a 76-os országúton egy 48 éves vaskohsziklási férfit is megszondáztattak, az ő légalkoholszintje 0,41 mg/l volt. Mindhárom esetben eljárást indítottak.

Jogosítvány nélkül. Egy 22 éves helyi fiatalt fogtak el szeptember 20-án 18 óra körül a 280-as községi úton Berettyókirályinál (Chiraleu). A fiatalember egy beíratlan motort vezetett jogosítvány nélkül. Szeptember 22-én délután a 67-es községi úton Rózsafalvánál (Fonău) egy 19 éves helyi fiatalembert igazoltattak: ő szintén egy beíratlan ATV-járművet vezetett jogosítvány nélkül. Mindkét esetben eljárás indult.

Hamis rendszám. Egy 76 éves Kolozs megyei férfit állítottak meg a rendőrök szeptember 22-én az 1-es országúton Köröstopánál (Topa de Criș). Az igazoltatáskor derült ki, hogy az idős férfi beíratlan autót vezetett, amelyre hamis rendszámtábla volt szerelve. Szeptember 21-én délelőtt Hájón (Haieu) kaptak el egy 31 éves váradi férfit, aki szintén egy beíratlan autót vezetett. Folytatják a nyomozást mindkét ügyben.

Tettenérés. Egy 31 éves váradi férfit állítottak meg a rendőrök szeptember 21-én délután Fugyiban (Fughiu). Az igazoltatáskor kiderült, hogy a férfi felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Aznap este a 792/A megyei úton Váradlesnél (Leș) egy 18 éves helyi fiatalt kaptak el, ő jogosítvány nélkül motorozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!