Búcsú

2024.07.14. 14:20

Elballagtak a gyógyszerész- és orvostanhallgatók

Forrás: Nagyváradi Egyetem

BN-összeállítás

A Nagyvárad Arénában intettek búcsút az egyetemi éveknek július 11-én, csütörtökön a Nagyváradi Egyetem Orvostudományi és Gyógyszerészeti Karának végzős hallgatói. Az ünneplőket dr. Adrian Maghiar dékán köszöntötte, rámutatva: a 28. évfolyamot bocsátják útra a karról, köszönetet mondott ezért a szülőknek, akik támogatták gyermekeiket az egyetemi évek alatt. Az ünnepségen jelen levő Carmen Orban miniszterelnöki tanácsadó elmondta: az orvostudomány magát az életet jelenti. Marcel Ciolacu miniszterelnök üzenetében arra hívta fel a végzősök figyelmét: soha ne feledjék, hogy az emberek élete elsődleges felelősségük. A kormányfői üzenetből kiderült ugyanakkor az is, hogy az orvosi egyetem főépületét az Országos Befektetési Társaság (CNI) programján keresztül újítják fel.

Dr. Constantin Bungău rektor elmondta: az orvosi és gyógyszerészeti karon jelenleg 2832-en folytatják tanulmányaikat, több mint kétszáz mesteri szakos és 260 doktori képzésben részt vevő hallgató. „Nem elég, ha a szakmai alapokkal rendelkezünk. Az élet egy állandó lecke. Tanuljanak! Kívánom, hogy az élet adjon szép leckéket, de minden helyzetre fel kell készülniük, főleg azért, mert mások élete függ az önök tudásától” – fogalmazott az egyetem elöljárója. Florian Bodog dékánhelyettes elárulta, kettős jelentőséggel bír számára az ünnepi alkalom, hiszen két lánya is a 2024-ben végzett orvostanhallgatók között van. „Az orvostudomány hatalmas felelősség. Önmagatokat meghaladva bizonyítottátok, méltók vagytok arra, hogy orvosok legyetek” – jelentette ki. Az ünnepség a szimbolikus kulcsátadással, illetve a végzősök fogadalomtételével ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában