Programajánló

2024.07.02. 09:12

Ismét lesz nyári iskola a 11-es általános iskolában

Törő Enikő

A nagyváradi 11-es Általános Iskolában idén is megszervezi a Diákokért Egyesület és az említett oktatási intézmény a nyári iskolát. A program 2015-ben indult az amerikai Learning Enterprises szervezettel közösen, akkor még csak angol oktatással, de az évek folyamán a program kibővült és az angol oktatás mellett a gyerekek változatos programokon vehetnek részt: román nyelvoktatás, kézműveskedés, tánc, jóga, ének és zene, logikai játékok, stb. Egyébként a Learning Enterprises már két éve nem vesz részt a nyári iskola lebonyolításában, ennek egyrészt a koronavírus-járvány volt az oka, most pedig a szomszédságunkban zajló háború miatt nem tudnak részt venni amerikai önkéntesek. Az angol nyelvoktatás azonban nem állt le, helyi tanárokkal pótolják az amerikai önkénteseket. 
A nyári iskola nagyon nagy népszerűségnek örvend, hiszen már majdnem egy hónapja beteltek a helyek, tudtuk meg Perecz-Simo Annamária főszervezőtől. A résztvevő 13 intézmény pedagógusai több, mint száz gyermeket várnak az idén a nyári iskola helyszínére, melyet most is a nagyváradi 11-es Általános Iskola biztosít. 
A program azzal a céllal jött létre, hogy könnyítsenek a szülők terhein, hiszen a nyári vakáció alatt nem könnyű gyermekeik programjának lefedése. Segítségükkel a gyerekek oktató-, szórakoztató- és sporttevékenységeken vesznek részt, nem pedig a házban ülnek, és ,,nyomkodják a billentyűket”. Június 26-án a 11-es Általános Iskolában összeültek a szervező pedagógusok, hogy előkészítsék a terepet a nyári iskolához, mely július 8-án nyitja meg kapuit a már feliratkozott gyerekek számára. Ezen a megbeszélésen Perecz-Simo Annamária, a program főszervezője ismertette a fő célokat, majd átbeszélték a programokat is. 
Résztvevő intézmények: 16-os Általános Iskola, Pályi Elemi Iskola, 30-as Óvoda, 52-es Óvoda, Kazinczy Ferenc Általános Iskola Semjén, Szalárdi János Általános Iskola Szalárd, Jakó Zsigmond Általános Iskola Biharfélegyháza, Szent László Római Katolikus Líceum, Gáspár András Általános Iskola Bihar, 1-es Általános Iskola Tamási, Szalárdi János Egyesület, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában