Oktatás

2024.07.21. 14:36

Programdús nyári iskola zajlik a 11-es tanintézményben

Immár 2015 óta szervezik meg nyaranta a vakációs nyári iskolát a nagyváradi 11-es számú iskolában, idén összesen 120 gyermek részvételével. A programok három héten át zajlanak, hétköznaponként 8–14 óra között, számolt be lapunknak Perecz-Simo Annamária főszervező és Vass Annamária pedagógus.

Fotó: Diákokért Egyesület

Törő Enikő

A nyári iskola ezúttal is három hétig tart, július 8-án kezdődött, a zárónap pedig július 26-án lesz. Mi éppen a programsorozat közepén látogattunk el a 11-es iskolába, a "dzsungel napján". Perecz-Simo Annamária és Vass Annamária lapunknak elmondta, hogy minden napnak megvan a saját tematikája: család, barátok, hobbik, sportok, dzsungel élővilága, vízivilág stb. Ehhez kapcsolódóan mindennap tartanak nyelvórákat, kézműves-foglalkozásokat, mozgásprogramokat és egyéb szórakoztató tevékenységeket is. Heti körülbelül két alkalommal igyekeznek ,,különlegesebb” foglalkozásokat is szervezni, például már látogatott el hozzájuk néptánccsoport, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tagjai kézműveskedni, de a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is tartott már bemutatót és interaktív foglalkozásokat a gyerekeknek. A nyugdíjasok még újra el fognak látogatni a gyerekekhez, de jövő héten Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részéről egy interaktív előadást fog tartani a biztonságos internethasználatról. 

Perecz-Simo Annamária elmondta, hogy a három hét alatt összesen 120 gyermeket várnak, van olyan gyerek, aki csak egy hetet tölt a nyári iskolában, de olyan is, aki mind a három héten jár. Hozzátette, hogy nem csak a 11-es iskola diákjai vesznek részt a programokon, hanem az egész megyéből vannak gyerekeik, sőt, idén a határon túlról is. A nyári iskolában idén egyébként 6–14 év közötti gyermekek járnak, 35 önkéntes pedagógus vezeti a programokat és két diákönkéntes segíti őket.

Résztvevő intézmények: 16-os Általános Iskola, Pályi Elemi Iskola, 30-as Óvoda, 52-es Óvoda, Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Érsemjén), Szalárdi János Általános Iskola (Szalárd), Jakó Zsigmond Általános Iskola (Biharfélegyháza), Szent László Római Katolikus Líceum, Gáspár András Általános Iskola (Bihar), Paptamási 1-es Általános Iskola, Szalárdi János Egyesület.

A helyszínt ezúttal is a 11-es iskola vezetősége biztosította, főszervező a Diákokért Egyesület, főtámogató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., támogató a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában