Színházi fesztivál

2024.08.01. 16:02

Magda, a Szabó a nyári színházi fesztiválon

Forrás: Nyári Színházi Fesztivál

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál keretében augusztus 10-én, szombaton 19 órától Magda, a Szabó címmel egyfelvonásos színházi estre kerül sor a Transilvania stúdióban (Bémer/Ferdinand tér, az OTP Bank mellett). Egy jegy ára 30 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 20 lej. Jegyek kaphatók az RMDSZ nagyváradi, Fekete Sas-palotabeli székházában augusztus 5-én, hétfőn 12 órától, a továbbiakban naponta 10 és 15 óra között. Érdeklődni a 0259/432-884-es telefonszámon lehet.
„A Magda, a Szabó egyfelvonásos, újszerű színházi előadás, egyfajta életrajzi est, amely eddig nem ismert aspektusból közelíti meg és dolgozza fel Szabó Magda Kossuth-díjas magyar író életét, munkásságát, házasságát. Szabó Magdát férjével, Szobotka Tiborral együtt látni teljessé teszi a róla eddig kialakult ikonikus képet. A darab ma is releváns, eddig rejtve maradt kérdéseket feszeget az irodalom révén eddig megjelent dokumentációkat feldolgozva” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatóban.
Porkoláb Gyöngyi ötlete alapján a darabot írta és rendezte: Mészáros Tibor. Előadja: Mészáros Tibor és Krajcsi Nikolett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában