Táborozás

2024.09.06. 07:54

Szarvason szervez alkotóbort a váradi fotóegyesület

Fotó: Tóth Magdolna

Ciucur Losonczi Antonius

Alkotási céllal Szarvasra utazott a héten Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) alapító-elnöke és a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (KMFT) alelnöke. Szerda este megbeszélést folytatott Hodalik Pállal, a település megválasztott polgármesterével, amely találkozáson Gombár Mária fotóművész, a KMFT helyi tagja is jelen volt. Tóth István tájékoztattata vendéglátóját a tevékenységéről, illetve megajándékozta őt néhány olyan albummal és katalógussal, amelyek az Euro Foto Art Kiadó gondozásában láttak napvilágot. Jelezte ugyanakkor az elöljárónak, hogy 2025. július 23-án, a Szarvasi Városnapon az AIEFA és a KMFT egy nemzetközi alkotótábort szerveznének annak apropóján, hogy a Holt-Körös partján fekvő település hajdan ekkor szerezte meg a vásárjogot, illetve a mezővárosok sorába lépett. 
A tanácskozáson szó esett arról is, hogy a város turisztikai szempontból vonzó, hiszen itt található a történelmi Magyarország mértani középpontja, sétálni lehet az arborétumban, meg lehet csodálni a Mini Magyarország makettparkot, továbbá egy víziszínház is működik Szarvason. Tóth István jelezte, hogy az általa és a felesége, Tóth Magdolna (szintén EFA-tag) által készített fotókból jövőre kiállítást szeretne összeállítani a nagyváradi vár E épülettestében működő EFA Kiállítási Központban, ennek megnyitójára meghívta a megválasztott polgármestert. Azt javasolta, hogy ez a tárlat a Szarvasi Városnapon is legyen megtekinthető, mely ötlet elnyerte Hodálik Pál tetszését. Abba is beleegyezett végül az elöljáró, hogy a már említett jövő évi alkotótábornak legyen védnöke a települési önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában