Győzelem

2024.07.21. 19:59

Hátrányból fordítva nyert az Újszentes ellen a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC 2–1-re nyert szombat délután az idei szezon első hazai felkészülési mérkőzésén a szintén másodosztályú Újszentesi CSC-vel szemben.

Fotó: Teodor Biriș

Szakács Dávid

A balmazújvárosi edzőtábort követően a Nagyváradi Bihar FC hazai környezetben fogadta a II. Ligában szereplő Újszentesi CSC-t. A váradiak új mezszponzora, az olasz Macron a román válogatottra hajazó sárgás mezt készített a labdarúgóknak, a hasrésznél azonban két széles csíkban megmaradt a megszokott piros és sötétkék szín is. A találkozó első félidőjében a Bihar FC a harmadosztályhoz képest nagyobb tempóval, kombinatív játékkal próbált előrukkolni, ám a pontatlan passzokon és átadásokon érződött az összeszokottság hiánya. Az újszentesiek az első negyedórában nem nagyon értek labdához, a vezetést viszont így is megszerezték, egy remek kiugratás után Modan betalált Accinelli hálójába (0–1). A kapott gól megzavarta a piros-kékeket, a vendégek gyors kontrákkal veszélyeztették, átjáróház volt a váradi védelem. Szerencsére az egyenlítés hamar összejött, miután a 31. percben a veterán Ioan Hora 17 méterről elvégzett szabadrúgása a sorfalról megpattanva a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (1–1). Percekkel később a hazaiak közel voltak a második találathoz is, ám Stahl Albert lapos beadását Andrei Moga hét méterről egyenesen az újszentesiek hálóőrébe bombázta. A közel teljes sorcserét követően a második játékrész eleje laposabb lett, de továbbra is a Nagyvárad volt a kezdeményezőbb fél, az ellenfél csupán a kontratámadásokban bízott. Több kialakított lehetőség után a rendes játékidő vége előtt öt perccel Gustavo Aragolaza tanítványai megtörték a jeget és egy szemet gyönyörködtető támadás végén a csereként beállt Răzvan Gunie fejesével megnyerték az összecsapást (2–1). 

A Bihar FC szerdán 18.30-tól a Belényesi Bihorul együttesével, majd szombaton pedig a Zilahi SCM ellen (kezdési időpont még nem ismert) játszik barátságos meccset. Mindkét találkozó a Bodola Gyula Stadionban kerül megrendezésre, a belépés ingyenes lesz.

Hivatalos: elküldték Prekletet

Az Újszentes elleni mérkőzés előtt egy nappal a klub vezetése úgy döntött, hogy megválik a tapasztalt középhátvéd, Preklet Csabától. A 33 éves labdarúgó játékára nem számít az új szakmai stáb. Preklet télen érkezett a csapathoz, és villámgyorsan beilleszkedett, a tavaszi menetelés során igazi vezéregyénisége volt a védelemnek, az osztályozó döntőjében pedig fontos gólt is szerzett.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi Bihar FC – Újszentesi CSC 2–1 (1–1). Ioan Hora (31.), Răzvan Gunie (85)., ill. Nicu Modan (13.) 

Bihar FC: Accinelli – C. Jurj (Cucu, 46.), Giafer (Pizzi, 46.), Băican, Ban (Ioviţă, 75.) – Farcaş (Calugher, 60.) – Filip (Gunie, 46.), Sala (Ober Yesid, 46.) – Moga (Nica, 46.) – Stahl (Sg. Jurj, 46.), Hora (Tincău, 46.). Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza 

Újszentesi CSC: Mikloş – Scutaru, Zurbagiu, Apró, Vasluian, Adam, Burdeţ, Salhi, Sima, Modan, Bodri. A 62. percben beállt még: Trifon – Morariu, Ristin, Martinov, Sofran, Olaru. Vezetőedző: Cosmin Stan 

Játékvezetők: Cosmin Cormoş – Marius Matica, Alexandru Bogdănel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában