Sport

2024.07.24. 17:44

Pályán a magyar és a román együttesek a KL-ben

Szakács Dávid

Megkezdik szereplésüket a mai nap folyamán a Konferencia Liga-selejtező második körében a magyar és a román csapatok. A Paksi FC a Vajdahunyadi Corvinul elleni Európa Liga-selejtezős kiesést követően átkerült a KL-be, ahol a ciprusi AEK Larnacát kapta ellenfélül. A ciprusiak keretében szerepel a korábbi 20-szoros magyar válogatott Gyurcsó Ádám is. Az atomvárosiak továbbjutása esetén a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar csatájának a győztesével találkozik. A Fehérvár kiemeltként könnyebb sorsolást kapott, miután az azeri Szumgajit került Pető Tamás tanítványai útjába. A Videotonra a harmadik fordulóban a ciprusi Omonoia FC és a georgiai Torpedo Kutaisi összecsapásának a győztese várna. A Puskás Akadémia az ukrán Dnyipro-1 kizárását követően játék nélkül továbbjutott. A felcsúti gárda a harmadik fordulóban a moldovai Zimbru Chisinau és az örmény Ararat-Armenia párharcának a győztesével találkozik majd. A Fehérvár (19 óra) és a Paks (21 óra) mérkőzését a Duna World közvetíti. 
A romániai együtteseknél a korábban említett Vajdahunyad az EL-kvalifikáció második körében a horvát Rijekával játszik majd (21 óra, Digi Sport 1). Amennyiben továbbjut a Corvinul, úgy a moldovai Sheriff Tiraspol és a svéd Elfsborg közötti párharc győztese ellen lép majd pályára. Kiesés esetén a szintén moldovai Milsami és a kazah Asztana összecsapás győztesével találkozik a KL harmadik körében. A Kolozsvári CFR a fehérorosz Neman Grodnoval került össze a KL selejtezőjében (20.30, Digi Sport 3). Ha sikerrel veszi az akadályt a CFR, abban az esetben a portugál Sporting Braga – izraeli Maccabi Petah Tikva EL-csata vesztesével csap össze. A Krajovai Universitatea a szlovén Maribor ellen kezdi a sorozatot (21.15, Digi Sport 2), győzelme esetén az Ajax és a szerb Vojvodina El-selejtező vesztese ellen találkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában