Labdarúgás

4 órája

Egy szabadrúgás döntött a Bodolában

A Bihar FC hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget az FK Csíkszereda ellen vasárnap délben, a találkozó egyetlen gólját Babati Benjámin szerezte a 71. percben.

Fotó: Teodor Biriș

Jósa Attila

A II. Liga éllovasa, az FK Csíkszereda látogatott vasárnap délben a centenáriumát szombaton ünneplő Bodola Gyula Stadionba. A napsütéses idő ellenére sem született nézőcsúcs a mérkőzésen, de a feljutásra aspiráló vendégcsapat játékára sok váradi magyar is kilátogatott, az FK kezdőcsapatában helyet kapó Bödő Efraim kedvéért pedig Érmihályfalváról is érkeztek szurkolók. A csíkiakat egy nagyjából 100 fős szurkolótábor, a Lokálpatrióták is elkísérték Váradra. A hazai nézősereg döntő hányada is sportszerűen biztatta kedvenceit, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy a mintegy 30 fős váradi kemény mag tagjai a második félidő elején és a mérkőzés lefújása után is „kitettek magukért”, amikor nyomdafestéket nem tűrő magyarellenes rigmusokat skandáltak. Maga a mérkőzés nem hozott látványos játékot, az első félidőben szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A Bihar FC, bár próbálkozott, képtelen volt megbontani a csíkiak kompakt védelmét, igaz, a vendégek sem jeleskedtek a kreatív támadásépítésben. Az FK erőfocija nem ízlett a váradiaknak, szembetűnő volt, mennyivel robusztusabb testfelépítésű játékosok alkotják Ilyés Róbert együttesét. A második félidőre elszántan futott ki a Bihar FC, de Gîdea blokkolt lövése és Chiriţoiu hosszan megtolt labdája után alábbhagyott a lelkesedés. 

A 71. percben a semmiből szerzett vezetést az FK: az Anderson buktatása miatt megítélt szabadrúgást Babati a rövid sarokra helyezte, a nem túl erős lövés után Accinelli a gólvonalon túlról húzta vissza a labdát, így megadták a gólt (0–1). Ezt követően hiába rohamozott a hazai alakulat, csak szabadrúgásokig jutottak a piros-kékek, de ezeket sem a csereként beállt Hora, sem Jurj nem tudta értékesíteni.

 

Mestermérleg

 „Bármelyik csapatnak problémát tud okozni hazai pályán a Bihar FC, de készültünk erre és örülök, hogy egy igazi nagycsapat módjára tudtunk nyerni, amelyik akkor is győz, amikor nem játszik jól. Korai lenne még a feljutásról beszélni, hiszen még a rájátszás is előttünk áll, elég 2-3 rossz meccs és borulhat minden. Érett csapatom van, ennek is köszönhető, hogy az ilyen kiegyenlített meccseket meg tudjuk nyerni” – nyilatkozta Ilyés Róbert, akinek van némi váradi kötődése is, miután lánya, Ilyés Klaudia színművész 2023 óta a Szigligeti Társulat tagja. „Szerintem ma csak a Bihar FC volt a pályán, meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, de túl sok hibát vétettünk, rengeteg labdát szórtunk el. Ilyen a foci, elég egy lövés és vereséget szenvedünk. A kispadról úgy tűnt, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon, de ha a játékvezető megadta, akkor nincs mit tenni. Nem kommentálnám a bíráskodást” – értékelt Gustavo Aragolaza.

Jegyzőkönyv

Bihar FC–FK Csíkszereda 0–1 (0-0). Gólszerző: Babati Benjámin (71.) Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 3000 néző. 

Bihar FC: R. Accinelli – S. Cucu, D. Giafer, A. Gal, C. Jurj – I. Filip, R. Farcaş (R. Gunie, 86.) – Stahl A. (Gîdea A., 46.), O. Almanza (L. Tincău, 78.), A. Moga (G. Gitye, 46.) – A. Chiriţoiu (I. Hora, 66.). Vezetőedző: Gustavo Aragolaza 

FK Csíkszereda: Simon M. – Kelemen D., Hegedűs J., R. Palmeş – Gál Andrezly P., Veres Szilárd, Bödő E. (Kovács M., 69.), E. Bloj (Csűrös A., 69.) – Torviund A. (Babati B., 56.), Dolny J. (Makrai G., 83.), S. Jebari (F. Anderson, 56.). Vezetőedző: Ilyés Róbert 

Vezette: Ovidiu Robu (Ilfov) – Ştefan Dumitrache (Prahova), Alexandru Mihăilă (Vâlcea). Szövetségi megfigyelő: Vasile Rad (Arad) és Mircea Ciglenean (Kolozsvár).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában