Projektek

3 órája

Lezárult a szavazás a nagyváradi participatív költségvetés keretében

A szavazási időszak lezárultával összesítették az eredményeket: tizennyolc projektet fog támogatni a 2024. évi részvételi költségvetésből a nagyváradi önkormányzat, írja közleményében a polgármesteri hivatal.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Az idén is 1,5 millió lejt különítettek el erre a célra. Egy projektre maximum 100 ezer lejt lehet elkölteni, de az idén benyújtott javaslatok egy része nem érte el a 100 ezer lejes limitet, ennek köszönhetően az első tizennyolc legtöbb voksot kapott projektet fogják megvalósítani, melyek összköltségvetése 1.475.000 lej. Az online szavazási időszakban összesen 2233 értékelés érkezett a benyújtott javaslatokra, a szeptember 9–23. között lebonyolított papíralapú voksoláson összesen 245 szavazatot adtak le a polgárok. Messze a legtöbb szavazatot (712 darabot) az a sokakban visszatetszést keltő ötlet kapott, miszerint graffitiket fessenek a Sebes-Körös támfalára a városháza melletti övezetben, illetve kerüljön falrajz a Kováts-házra. Második helyen végzett 141 szavazattal a játszótér felújítása Rogériusz lakónegyedben a 35. Számú Óvoda mögött. Harmadik lett a Kabos Endre olimpiai bajnok alakját megörökítő szobor ötlete 114 szavazattal, mindössze egy vokssal kapott kevesebbet az Olaszi park fitneszövezetének kiegészítése új eszközökkel. Megvalósításra vár továbbá a Rogériusz és az Oncsa telep határán lévő terület zöldövezetté való átalakításának a terve, a körgyűrű mentén fasor ültetése, az Oneștilor utcai bicikliút összekötése az állatkert előttivel, Nagyvárad faállománya digitális térképének elkészítése, zongora kihelyezése az Ezredévi emléktérre stb. A tizennyolc elképzelés megvalósításához szükséges költségeket beiktatják a város költségvetésébe, és minden projektet kiosztanak a polgármesteri hivatal különböző részlegeinek, ezeknek lesz a feladata megvalósítani az ötleteket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában