Könyvbemutató

4 órája

Euridike alászáll: hazatértek Simon Magda versei

Fotó: Illusztráció

Több évtized után került elő, s jelent meg a Holnap Könyvek Kiadó gondozásában Simon Magda író, drámaíró, újságíró hátrahagyott verseit tartalmazó könyve. Az Euridike alászáll című válogatás a szatmárnémeti születésű, élete nagy részét Nagyváradon töltő szerző titkon írt költeményeit tartalmazza 1945 első hónapjaiban Zittauban, egy németországi náci lágerben. A kötetben helyet kapnak az utolsó éveiben férje elvesztését gyászoló, a sakkmester Karácsonyi László iránt érzett szeretetét kifejező szövegek is. A mű függelékében Simon Magda életéhez és munkásságához kötődő korabeli sajtóanyagok találhatók, valamint Miklóssy Gábor olajképének reprodukciója az írónőről.

A könyv bemutatója holnap, 2024. október 29-én, kedden 18 órától kezdődik a Nagyváradi Zsidó Hitközség székházának földszinti kultúrtermében (Nagyvárad, Mihai Viteazul/Zárda utca 3., az ortodox zsinagóga mellett). Közreműködik Kovács Enikő színművész, Gáspárik Attila színművész, a kiadás kezdeményezője, valamint Szűcs László, a kötet szerkesztője. Az est házigazdája Simon Judit, a Holnap Kulturális Egyesület elnöke.

A Holokauszt 80. évfordulójára, valamennyi áldozat emlékére kiadott könyv a helyszínen kiadói áron megvásárolható. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában