Jogi bizottság

2020.05.20. 08:50

Elutasították a börtönbüntetés házi őrizetben való letöltését lehetővé tevő tervezetet

Negatívan véleményezte kedden a képviselőház jogi bizottsága azt a tervezetet, amely bizonyos feltételek mellett lehetővé tenné az elítéltek számára, hogy otthon töltsék le börtönbüntetésüket.

Agerpres

Az Alina Gorghiu nemzeti liberális párti szenátor által kezdeményezett törvénytervezet azt is előírja, hogy a börtönbüntetésüket otthon letöltők mozgását elektronikus nyomkövetővel figyelnék.

A javaslatot március 31-én már elfogadta a szenátus. Gorghiu akkor azt mondta, a jogszabály megteremtené a jogi keretet az elítéltek elektronikus eszközökkel való megfigyelésére.

Ludovic Orban liberális pártelnök azonban április 3-án aberrációnak nevezte a tervezetet, amelyről – állítása szerint – sem az alakulat vezetőségével, sem párttársaival nem egyeztetett a szenátor. A PNL-s képviselők nem fogják megszavazni a javaslatot, és ha az alsóház elfogadja, megtámadják az alkotmánybíróságon – tette hozzá.

Borítóképen: Alina Gorghiu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában