Áradás

2023.06.03. 17:32

Áradások vannak Argeş és Vâlcea megyében, egy nőt elsodort a víz

Illusztráció

Agerpres

Tűzoltók segítségére volt szükség szombat délután négy Argeş megyei településen az áradások miatt. Kórházba került egy nő, akit Albeştii de Argeş községben elsodort a víz.
Az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a nőt a helyi lakosok mentették ki a vízből, a mentőcsapatok megérkezése előtt. A szíve leállt, de a SMURD munkatársai újraélesztették, és kórházba szállították.
Tűzoltók segítségére volt szükség az áradások miatt több Vâlcea megyei településen is. A Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a megyeszékhely, Râmnicu Vâlcea egyik utcájának több udvara is víz alá került.
Vâlcea megye egy részére szombat délután harmadfokú viharriasztást bocsátottak ki a meteorológusok. Az érintett térségekben villámlásoktól és óránként 60 kilométeres sebességű széllökésektől kísért záporok várhatók, a lehulló csapadék mennyisége elérheti az 55 litert négyzetméterenként.
Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet másodfokú árvízkészültséget rendelt el vasárnap 14 óráig 12 megye folyóira. Az érintett megyék: Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Hunyad, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova és Ilfov.
A hidrológusok ugyanakkor elsőfokú árvízkészültséget rendeltek el vasárnap éjfélig Bihar, Kolozs, Hunyad, Fehér, Szeben, Krassó-Szörény, Temes, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Tulcea és Konstanca megye folyóira is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában