Elkülönítés

2023.10.02. 17:50

Miniszterelnök: 50 millió lejt utalunk ki a tartalékalapból a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum (CEH) alkalmazottainak fizetésére

Marcel Ciolacu kormányfő a kabinet hétfői ülésén bejelentette, hogy a kormány tartalékalapjából 50 millió lejt utalnak ki a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum(CEH) alkalmazottai bérének a kifizetésére.

Agerpres

'Ma 50 millió lejt különítünk el a tartalékalapból, hogy a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum több mint 2000 alkalmazottja megkapja a fizetését. Ezt szombaton megígértük az embereknek, és tartjuk a szavunkat' - mondta a miniszterelnök.
Ciolacu megemlítette azt is, hogy új energetikai vállalatot hoznak létre Zsil-völgyi Energetikai Komplexum néven, amely át fogja venni a veszteségesen működő CEH alkalmazottait. Az új vállalatnak a zöldenergia-termelés terén is lesznek projektjei, melyekre finanszírozást kaphat az Európai Unió Igazságos Átmenet Alapjából Romániának kiutalt összegekből.
'Tudom, hogy a Hunyad megyei tanács elnöke nagyon eltökélt, hogy véglegesítse a projekteket, amelyekre finanszírozást kaphat az Igazságos Átmenet Alapból. Ezek olyan projektek, amelyek megoldhatják a Zsil-völgye gazdasági és társadalmi problémáinak nagy részét' - mutatott rá Ciolacu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában