Lemondás

2024.01.23. 17:01

Ciolacu: A mezőgazdasági miniszter nem kérte kifejezetten a mezőgazdasági biztos lemondását

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő kedden kijelentette, hogy Florin Barbu mezőgazdasági miniszter hétfőn nem kérte kifejezetten Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztos lemondását, hanem arról beszélt, hogy ha nem oldódnak meg a romániai gazdák követelései, akkor az európai biztossal kezdve az összes illetékesnek le kell mondania.
A miniszterelnök a rendőr szakszervezetekkel tartott belügyminisztériumi tárgyalások után nyilatkozott a sajtónak.
Elmondta, hogy tudomása szerint a mezőgazdasági miniszter nem kérte a mezőgazdasági biztos lemondását, hanem egy nappal a Mezőgazdasági és Halászati Tanács szerdai ülése előtt úgy fogalmazott: 'Ha erre nem vagyunk képesek, mindannyian lemondunk, a mezőgazdasági biztossal az élen'. Ciolacu hozzátette, hogy nem is érdemes Janusz Wojciechowski lemondását kérni, mert már csak néhány hónap van hátra a mandátumából.
Florin Barbu román mezőgazdasági miniszter megerősítette, hogy a Mezőgazdasági és Halászati Tanács (AGRIFISH) keddi brüsszeli ülésén ismét mentességet fog kérni Románia számára a földterület jó mezőgazdasági és környezeti állapotára vonatkozó uniós szabványának (GAEC) a vetésforgóra és a parlagoltatásra vonatkozó 7. és 8. előírása alól. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában