Bírálat

2024.04.24. 16:24

Drulă: Ciolacu aláírásokat gyűjt Fireának, miközben Brüsszelben elakadt a harmadik kifizetési kérelem

Agerpres

Bírálta szerdán a Facebook-oldalán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă a miniszterelnököt, amiért szerinte Marcel Ciolacut a kormányzásnál jobban foglalkoztatják a 'politikai játszmák'.
Az ellenzéki politikus felidézte, hogy Ciolacu két napja '16 órán át zárva tartotta a kormányhivatalt', kedden pedig arról beszélt, hogy kész személyesen támogató aláírásokat gyűjteni Gabrielei Firea főpolgármester-jelöltnek. Eközben az országos helyreállítási tervhez kapcsolódó harmadik kifizetési kérelem elakadt az Európai Bizottságnál - írta bejegyzésében Drulă, aki felháborítónak nevezte, hogy a miniszterelnök 'csúfot űz' a több milliárd eurós uniós forrásokból.
'Marcel Ciolacu, munkára fel! Jómagam szállításügyi miniszterként mindössze nyolc hónap alatt több mint 1000 kilométer autópálya és gyorsforgalmi út projektjét indítottam el, és 7,6 milliárd eurót szereztem a közutak és a vasúthálózat fejlesztésére' - olvasható az USR elnökének bejegyzésében.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu kormányfő kedden kijelentette, hogy Gabriela Firea és kampánycsapata engedelmével személyesen részt vesz a bukaresti aláírásgyűjtésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában