EP-választások 2024

2024.06.03. 12:37

Az AUR jelöltlistája

Cristian Terheş európai parlamenti képviselő áll az AUR-szövetség jelöltlistájának élén a június 9-i EP-választásokon. Őt Claudiu Târziu, a párt országos tanácsának elnöke követi.

Agerpres

Az AUR-szövetséget a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), a Romániai Republikánus Párt (PRR) és a Román Nemzeti Konzervatív Párt (PNCR) alkotja.
Cristian Terheş 2019-ben a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáján szerzett mandátumot az Európai Parlamentben a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) és a PSD között kötött választási megállapodás révén. Most Terheş nem az AUR, hanem az AUR-szövetséghez tartozó Román Nemzeti Konzervatív Párt (PNCR) tagjaként indul újabb mandátumért.
Az AUR-szövetség második jelöltje Claudiu Târziu volt AUR-társelnök, a harmadik és negyedik helyen két ügyvéd (Gheorghe Piperea és Georgiana Teodorescu), majd egy parlamenti képviselő (Adrian Axinia) és Mihail Sturdza moldvai fejedelem leszármazottja, Şerban Dimitrie Sturdza következik a sorban. A jelöltlistán helyet kapott Monica Iagăr volt atléta és Maria Lăcrămioara (Mara) Nicolescu színésznő is.
Az AUR további EP-képviselőjelöltjei:
* Gabriella Dumitrescu (AUR) - képviselőházi tisztviselő
* Laura Gherasim (AUR) - vezérigazgató
* Nicolae Vlahu (AUR) - ügyvéd
* Mihail Neamţu (PRR) - vállalkozó
* Peter Costea (AUR) - ügyvéd
*Aurelian Popa (AUR) - szoftverfejlesztő
* Dan Tanasă (AUR) - parlamenti képviselő
* Octavian Gurlui (AUR) - egyetemi tanár
* Emanuela Dascălu (AUR) - egyetemi előadótanár
* Viorica Năstăsoiu (AUR) - tanár
* Monica Iagăr (AUR) - nyugdíjas
* Cristian Mancaş (AUR) - a George Enescu Alapítvány elnöke
* Veronica Grosu (AUR) - egyetemi tanár
* Avram Fiţiu (AUR) - egyetemi előadótanár
* Elena Doboş (AUR) - parlamenti tanácsos
* Radu Baltasiu (AUR) - egyetemi tanár
* Dumitru Dragoman (AUR) - egyetemi előadótanár

Az Európai Unió 27 tagállamának választópolgárai június 6-9-én választják meg a következő 5 évre 720 képviselőjüket az Európai Parlamentbe. Románia június 9-én választja meg 33 EP-képviselőjét. Azok az állampolgárok szavazhatnak, akik legkésőbb június 9-én betöltik a 18. életévüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában