DNA

2024.06.04. 13:49

Cătălin Drulă: A PNL vezetése alatt a belügyminisztérium a jelek szerint szervezett bűnözői hálózattá alakult át

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) már közel öt éve vezeti a belügyminisztériumot, és ez idő alatt az intézmény a jelek szerint 'szervezett bűnözői hálózattá' alakult át - állapította meg kedden a Facebook-oldalán Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.
Bejegyzése szerint a korrupcióellenes ügyészség (DNA) és szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) kiderítette, hogy egy kiterjedt embercsempész-hálózatot a belügyminisztérium volt tisztviselői koordináltak. "Tehát azok, akiknek meg kellett volna védeniük minket, és be kellett volna juttatniuk Romániát a schengeni térségbe, több mint 1000 migránst hoztak be az országba munkavállalási vízummal, hogy aztán továbbküldjék őket a schengeni országokba' - írta a képviselő.
Az ellenzéki pártelnök szerint a helyzetért Lucian Bode volt és Cătălin Predoiu jelenlegi liberális belügyminiszter közvetlenül felelős.
'A belügyminisztérium legmagasabb szintjén elkövetett korrupciós ügyekről van szó. Olyan korrupciós ügyekről, amelyek aláásták a nemzetbiztonságot. Ezeknek részese a belügyminisztérium több volt és jelenlegi alkalmazottja, volt ezredesek. Alapos tisztogatásra van szükség a belügyminisztériumban. És a tisztogatást Predoiuval kell kezdeni. A PNL túl régóta vezeti már ezt a tárcát' - írta Cătălin Drulă.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában