Időjárás

2024.06.19. 08:25

Nagy meleg lesz ma az egész országban

Fotó: Illusztráció

Agerpres

Az ország egész területére kiterjedő hőségriasztások lesznek érvényben ma Romániában, a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárgajelzésű (elsőfokú) hőségriasztást adott ki Körösvidék északi térségeire, Máramarosra, Erdély legnagyobb részére, Moldvára, Munténia keleti felére és Dobrudzsára. Az érintett régiókban a hőmérséklet csúcsértéke 32-35 fok között váltakozik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet, és éjszaka csak 20 fokra hűl le a levegő.
Ma a Bánságban, Olténiában, Munténia nyugati felében, Körösvidék déli és Erdély délnyugati részében narancssárga jelzésű (másodfokú) hőségriasztás lesz érvényben, a hőmérsékleti értékek jelentősen meg fogják haladni a sokéves átlagot. E szerint nap közben 33-37 fokra melegszik fel a levegő, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet, az éjszakai minimumok pedig meghaladják majd a 20 fokot.
A meteorológusok szerint a következő napokban is hőségre lehet számítani az országban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában